Kivonul a Seat Oroszországból

2014.11.24. 06:12

A Seat leállítja autói értékesítését Oroszországban a jövő évtől az orosz gazdaságnövekedés jelentős lassulása és a gyenge rubel miatt. Már idén is csak fele akkora volt a vásárlókedv a márka iránt, mint tavaly.

Oroszországban egyebek között a járműgyártók szenvedték el a legnagyobb veszteséget azóta, hogy az orosz gazdaság növekedése gyakorlatilag leállt, részben a Moszkva ellen hozott nyugati szankciók miatt, miközben a kőolaj világpiaci árának esése is hozzájárult a rubel gyengüléséhez, ami jócskán megdrágította az importot.

Oroszországban az idei első tíz hónapban és októberben egyaránt 10 százalék körüli mértékben zsugorodott az autóeladás éves szinten. A fogyasztáscsökkenés odáig süllyedt, hogy októberben mindössze 78 darab Seatot adtak el egész Oroszországban, ami fele az egy évvel korábbinak. A tízhavi értékesítés 57 százalékkal 1324-re esett, azaz várhatóan év végére az 1500 sem lesz a Seatnak az oroszoknál, szemben a tavalyi 3375-ös értékesítéssel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.