Leleplezték az új magyar Mercedest

2014.11.25. 11:27

Rég tudjuk, hogy jön a CLA Shooting Brake, csak a hivatalos premier váratott magára, mostanáig. Kiderült, hogy mennyivel tágasabb, mint a négyajtós változat.

A típus, amely Kecskeméten és környékén minimális álcázással már a forgalomban is gyakran lehetett látni az elmúlt fél évben, befoglaló méreteit tekintve ugyanakkora, mint a különálló csomagterű alapmodell. A hossza 4,63 méter, a szélessége 1,777 méter, a magassága pedig 1,435 méter. Sőt, számszerűen a csomagtér térfogata is csupán minimális mértékben, 25 literrel nő, azaz a Shooting Brake-et az övvonalig pakolva alaphelyzetben 495 liternyi csomagot lehet elhelyezni. Különbséget a két modell között inkább variálhatóságban találuk. A Shooting Brake-ben a hátsó ülések támláját szinte függőlegesbe állíthatjuk, így 595 literre növelhető a csomagtartó térfogata, a hátsó ülések lehajtásával pedig 1,354 köbméternyi egybefüggő tér alakítható ki. Emellett valószínűleg a hátsó fejtér is bőségesebb a kombi-formának köszönhetően, bár ez leginkább a tesztekből derül majd ki.

Az autó műszakilag sem különbözik érdemben négyajtós testvérétől. Nyilván áthangolták a futóművet a megváltozott súlyelosztásnak megfelelően, de a motorválaszték ugyanazokból a négyhengeresekből áll mindkét változat esetében. Még a Shooting Brake AMG változatát is bemutatták: a 360 lóerős kétliteres turbómotorral a kombi modell egy tizedmásodperccel gyorsul hosszabb idő alatt százra, mint a négyajtós, az eredménye 4,7 másodperc.

A CLA kombi változatát jövő márciustól kezdik forgalmazni, miután elkészült a kezdő sorozat a kecskeméti gyárban.