Világbajnok AMG-k a Mercedestől

2014.11.30. 11:06

Gyűjtőknek szánt különmodellekkel ünnepli idei Forma-1-es világbajnoki címét a Mercedes. A német márka Lewis Hamilton révén begyűjtötte az egyéni elsőséget, a Hamilton-Rosberg páros pedig a konstruktőri címet is nagy fölénnyel szállította.

Ebből az alkalomból az SL63 AMG-t vették elő, és készítettek belőle kétféle limitált szériás kiadást. A fekete-arany és fehér ezüst példányok tervezésében a két Forma-1-es pilóta is részt vett. A különleges fényezésen kívül nincs nagy különbség a sima SL63 AMG-khez képest: mindössze egy plakettet kapnak az autók. A Lewis Hamilton nevével fémjelzett változatnál ez a táblácska a silverstone-i, a Nico Rosberg-féle modell pedig a hockenheimi versenypálya körvonalát tartalmazza.

Műszakilag tehát minden változatlan maradt. Az 5461 köbcentis, ikerturbós V8-as csúcsteljesítménye 585 lóerő, maximális nyomatéka 900 newtonméter. Ezzel 4,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, végsebességét pedig 250 km/h-nál elektronika korlátozza.

Az autókat Stuttgartban, a Stars & Cars rendezvényen mutatták be. Mindössze 19 darabot gyártanak majd, ezzel pedig valóban igazi ritkaságnak számítanak majd a 2014-es győzelemnek emléket állító különmodellek. Azt egyelőre nem tudni, mennyibe kerülnek majd, de egészen biztosan komoly összeget kell majd kicsengetniük a gyűjtőknek.