Tíz sportautó, puttonnyal

2014.12.22. 14:49

X-Tomi rákattant a shooting brake-ekre. Az RC F-fel kezdődött minden, legalábbis az jutott el hozzánk először, de karácsonyra egy egész tízes pakkot kaptunk.

A virtuáltuning olyan műfaj, ahol mindent szabad, amit elbírnak a pixelek. X-Tomi, a szakma egyik magyar képviselője már a külföldi oldalakon is elhíresült a gyári fotókat továbbgondoló alkotásairól. Nem mondom, hogy mind a tíz háromajtós kombi telitalálat – bár minden shooting brake öröm ebben a kihalt műfajban –, de van köztük egy pár, ami egy kis igazítással akár el is mehetne gyári modellnek.

Az M4-es puttonyos változata például teljesen harmonikus oldalról, mintha csak egy nyújtott 1-es lenne. Mindenképpen egységesebb, mint például a Z3 coupé, amit a bajorok meg mertek lépni. Nem rossz az AMG GT sem – a kis Mercinek, amelyet egyébként is sokan csajosnak látnak, jól áll a gömbölyödő far. Teljesen más hangulata van a Dodge Challenger SRT-nek, amely a hátsó sárvédő fölötti domborodásával az első generációs Ford Escort kombira emlékeztet, de a maga nyers modorával ez is rendben van.

Igaz, X-Tomi tervei sosem fognak gyártásba kerülni, de ábrándozni attól még szabad.