Kémfotókon az új 7-es BMW

2015.01.01. 14:03

Álca nélkül kapták lencsevégre a 7-es BMW hamarosan érkező következő generációjának egyik példányát. A megszokott álca-matricázással készült fotókat már korábban is láthattunk, most viszont közeli képekről is megismerhetjük az idén őszre, a Frankfurti Autószalonra várt modellt.

Ami a külső változásokat illeti, az orr-részen a veséket, a fényszórókat (lézeresek lettek) és a lökhárító alsó részét is módosították a jelenlegi modellhez képest. Ezzel kicsit közelebb kerülnek a ráncfelvarrott hatoshoz. A hátsó lámpatestek szintén megújultak, köztük azonban megmaradt a krómbetét. Az alapkivitel mellett pedig várhatóan hosszított tengelytávú változat is készül.

A pletykák szerint a motorpaletta legkisebb tagja egy 260 lovas, négyhengeres kétliteres lehet, de 330 lóerős hathengerest és 460 lóerős V8-ast is kaphat az új 7-es. A legnagyobb benzines 6,6 literes V12-es lehet, akár 600 lovas teljesítménnyel. Ezen kívül dízel és plug-in hibrid hajtáslánccal is készülhet a következő generáció.

Az extralistán bőr motorborítás, panoráma tetőablak, és a sofőrt és az utast külön-külön is kiszolgáló információs és szórakoztató rendszer is szerepel majd. Pontos részleteket és gyári képeket a szeptemberi Frankfurti Autószalonon kaphatunk, de a kémfotósok minden bizonnyal addig is résen lesznek. A kereskedésekbe 2016-ban kerülhet a legújabb 7-es.