Motor nélkül ötvenmillióért?

2015.01.02. 00:11

A Shelby Cobrának biztos helye van az autógyártás történetének legnagyobb klasszikusai között. Részben talán ezért is kedvelt célpontja a replikakészítőknek, akik számos módon, különböző anyagok felhasználásával készítik el a kaszni hol pontosabb, hol kevésbé pontos utánzatait. Most azonban maga a Shelby American tiszteleg az éppen ötvenesztendős Cobra 427 előtt egy jubileumi sorozattal.

Az évfordulós modell a régi receptet követi, pontosan úgy néz ki, mint a hatvanas évek brit roadsterére épülő amerikai izomautó. Csakhogy itt izomról szó nincs: motor nélkül kapható az emlékplakettekkel felszerelt különlegesség. Kapunk ellenben felfüggesztést, 280 milliméteres féktárcsákat, kétdugattyús nyergeket és 15 colos felniket. Így utólagos házi barkácsra is lehetőségünk lesz, de garázsunk – vagy ha van elég nagy szobánk – díszeként is tekinthetünk a Cobrára.

Az autóból mindössze ötven darabot készítenek, ezeknek pedig még így, motor és váltó nélkül is alaposan megkérik az árát. 32 millió forintnyi dollárért üvegszálas kasznit, 48 millióért pedig alumínium karosszériát kapunk. A választható színeket a kék-fehér kombináció és a krómos fényezés jelentik.