Jön a terepjáró Maybach

2015.01.16. 17:46

A Daimler AG aktuális tervei szerint a legnagyobb, legdrágább Mercedesekből lesz Maybach, és ez nem csak a személyautókra vonatkozik. Az S osztály bevezetését irányító szakember megerősítette, amit eddig csak sejtettünk: a cég legnagyobb terepjáróit is alávetik a Maybach kezelésnek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a GL osztályból is készül szuperluxus kivitel, a legjobb beltéri anyagokkal, a létező leggazdagabb felszereléssel és persze a lehetséges legmagasabb áron. Úgy tűnik, a Mercedesnél biztosak benne, hogy lesz kereslet az ilyesmire, és lehet is ebben valami. Azoknak jelenthet megoldást a GL Maybach változata, akik nem szeretnék feladni a maximális kényelmet és presztízst, de gyakran utaznak gyenge minőségű utakon. Lehet szó szibériai oligarchákról, latin-amerikai drogbárókról, afrikai diktátorokról vagy arab olajsejkekről – de Észak-Amerika is nagy felvevőpiac lehet, ahol a városi lakosság nagyobb része is terepjáróval utazik, ha kell, ha nem.

A Maybach GL várhatóan nem csak kényelmesebb, de nagyobb is lesz, mint a többi kivitel. A név kötelez, amelyik autó megkapja a dupla M betűs jelvényt, annak sofőrös autóként is be kell válnia. Így várhatóan megnövelik a tengelytávot, és vele a hátsó lábteret. Az árcédulája alapján a típus a legdrágább Range Roverekkel, illetve a Bentley hamarosan bemutatkozó szabadidő-autójával versenyezhet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a típust mikor tervezik bemutatni, de ha már ilyen nyíltan beszélnek róla, az arra utal, hogy a fejlesztés már kezdetét vette.