Mától mobilon is megválthatók az új autópályamatricák

2015.01.20. 13:14

Új funkcióval bővült a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatása, így immár mobiltelefonos appon és SMS-sen keresztül is megválthatók a január 1-től érvényes új e-matricák, köztük az új megyei matricák is. Az app eddig csak parkolódíj és HU-GO viszonylati jegy vásárláshoz volt használható, ez a kínálat bővült ma. A mobilapplikációval azon vásárlókat is ki tudjuk szolgálni, akik eddig nem regisztrált felhasználóink, így lehetőséget nyújtunk azon autósok számára is, akik ad hoc módon, bankkártyával csak egyszer-egyszer kívánják igénybe venni szolgáltatásunkat – áll a Nemzeti Mobilfejlesztési Zrt. közleményében.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez napokon belülre ígéri az iOS kompaitibilis változatot, a bővített app ugyanis egyelőre csak Androidon fut. Arra eddig ötezren töltöttek le, 280 értékelés után, 126 egycsillagos értékeléssel jelenleg 2,4 csillagon áll. A skála amúgy ötös.

Mit varriáltak a kategóriákkal? Hogyan vegyek SMS-ben megyei matricát? Ha önben is sok a zavar a január elsején újraszabott autópályadíjjak kapcsán, nézze meg a Nemzeti Mobilfejlesztési Zrt. sajtóközleményhez csatolt infografikáját.