Leleplezték az új Alpine sportkocsit

2015.01.28. 13:06

Bár a Caterhammel való szakítás óta elég bizonytalan a Renault Alpine sportkocsi sorsa, de a Vision Gran Turismo bemutatása arra enged következtetni, hogy a gyáriak még nem mondtak le a atinás márka feltámasztásáról. Igaz, ez a gép csak virtuálisan létezik majd, de nagyszerű bevezetése lehet egy majdani szériagyártmánynak.

Ahogy az ilyen, Gran Turismo 6-oshoz kiadott virtuális autóknál lenni szokott, a Renault tervezői is szabadon ereszthették a fantáziájukat, hisz az autóval semmilyen praktikus szempontnak nem kellett megfelelniük. A végeredmény egy, az 1970-es évek Renault sportkocsi-prototípusait idéző alacsony együléses lett, amely azonban néhány részletében az Alpine A110 formai megoldásait is felidézi. Ilyen részlet az autó oldalsó légbeömlőjének formája, amely egy az egyben az A110 oldalán végigfutó él jellegzetes kontúrját ismétli meg, vagy az autó orrának peremén kialakított fényszórók, amelyek a legendás sportkocsi raliváltozatának integrált ködlámpáira emlékeztetnek.

Bár a virtuális autóba nem kell motor, a rend kedvéért bemondtak valamit a Renault szakemberei. Eszerint egy 4,5 literes V8-azs hajthatná a 900 kilogrammos gépet 450 lóerő csúcsteljesítménnyel és 580 Nm maximális nyomatékkal. A középmotor miatt a terhelés álló helyzetben 47:53 arányban jutna az első és a hátsó tengelyre. Az alacsony profil és a nagy teljesítmény eredménye, hogy a virtuális pályákon akár 320 km/h-val is száguldhatt.

Hogy pontosan milyen is képzeletbeli modern Alpine-t vezetni, azt a Gran Turismo 6 játékosok március 3-án tudhatják meg, akkor érkezik ugyanis a játék frissítése, amely tartalmazza ezt az autót is.