A pincében fejlesztették az új sportkocsit

2015.02.05. 06:47

A hivatalos premier előtt nemigen láttunk kémfotókat az új Ford GT-ről, és ez nem véletlen. Dearbornban teljes titokban készült az új középmotoros sportkocsi, olyan intézkedések mellett, amelyekre manapság nemigen akad példa a civil életben.

A tervezés 2013-ban kezdődött, de ügyeltek rá, hogy csak az a maroknyi ember tudjon róla, aki a projekten dolgozik. Ennek érdekében egy pincehelyiségben rendeztek be egy kisebb stúdiót, és a tervezők csak éjjelenként dolgozhattak a formán. Még arra is utasítást kaptak a szakemberek, hogy rokonaiknak és kollégáiknak sem beszélhetnek az új GT-ről. Később, amikor a szabadban is meg kellett nézni a végeredményt, hogy kiderüljön, hogy fest természetes fényben, a hétvégékre tevődött át a munka, amikor egyébként egy lélek sem dolgozott a Ford fejlesztőközpontjában.

A titkolódzással annyit értek el, hogy a GT-ről a bemutatóig csak pletykákat lehetett hallani, fotók viszont nem kerültek nyilvánosságra a január eleji bemutató előtt – és úgy tűnik, a Ford számára ez is komoly eredmény. Az így létrehozott GT persze még csak prototípus, még évek kellenek, míg beindulhat a gyártás, de az első számú célt elérték: a Ford új sportkocsija kivételes figyelmet kapott a detroiti bemutató idején.