N-Camp: a Honda legkedvesebb ötlete?

2015.02.06. 11:28

Japánban évek óta hódítanak a magas, dobozformájú kisautók az adókedvezményes Kei kategóriában. A Honda az N-Box nevű járművel igyekszik meglovagolni a divatot – most ebből készítettek egy szokatlan lakókocsis változatot, amelyet a Japan Camper Show nevű kiállításon lehet majd élőben is megnézni.

A készlet két részből áll: a fél méterrel lerövidített, azaz alig három méter hosszú, pick-up fazonú kisautóból, amely az N-Truck nevet kapta, illetve az N-Camp lakókocsiból, amely méretben tökéletesen passzol a platós miniautóhoz. Mindkét jármű ugyanolyan babakék, ugyanolyan fehér tetővel, és ha nem tudnánk, hogy együtt mintegy hat méter hosszúak, azt is gondolhatnánk, hogy valóban csak egy igényes kivitelű gyerekjátékot látunk a képeken. A Honda szerint a mini-lakókocsi tetejében kialakítható ágy akár két személynek is megfelelő méretű lehet, de ahhoz is elég a hely, hogy két kényelmes fotelt és egy asztalkát helyezhessenek el benne, mondjuk reggeli kávézgatáshoz.

Az N-Truck műszakilag nagyrészt megegyezik a sorozatgyártású N-Box-szal, ugyanaz a 660 köbcentis, háromhengeres benzinmotor hajtja az első kerekeket, japán módi szerint automata váltón keresztül. Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy az N-Truck/N-Camp párost tervezik-e gyártani, vagy csak tanulmánynak szánták. Mindenesetre Japánon kívül aligha bukkan majd fel, ami igazán szomorú: egy ilyet mi is megnéznénk közelebbről.