Itt van 2015 legszebb BMW-je!*

2015.02.11. 11:05

Üdvözöljük önöket a szép, új jövőben! Ami eljött, ez teljesen biztos. Hogy miért? Nézzék csak meg, mekkorát fordult a világ, a céges kommunikáció és a célcsoport mondjuk egy olyan márkánál, amely a sportos autóival, remek vezethetőségével alapozta meg hírnevét! Hiszen annak idején hogyan is hirdettek?

De manapság a vállalatszerű működés és természetesen a haszon magával hozza azt, hogy egy új BMW-modellt azzal hirdessenek, hogy mekkora a csomagtartó mérete és milyen remek szórakozást biztosít a gyerekeknek a myKIDIO-alkalmazás, ami egyelőre csak Németországban elérhető.

Az üzlet azonban ilyen, ha a most bemutatott BMW 2-es Gran Tourer-féle dolgok kellenek ahhoz, hogy legyen csodálatos M3, mellkas-szorító M5, akkor hajrá, mutassanak be minél több elsőkerekes egyterűt a bajorok. Az új modell az Acfive Tourer-re épül, természetesen nagyobb egy kicsit (4556 milliméter hosszú), a középső üléssorban elfér egymás mellett három gyerekülés, a csomagtartó ötüléses konfigurációban

645-től 805 literig variálható, síkba döntve pedig a funktasztikus 1905 literre bővíthető. Ami már egy kisközértesnek-virágkötőnek is bőven elég. A harmadik üléssor opcionálisan rendelhető és még hét személy mögött is – a képekből legalábbis úgy tűnik – marad némi csomagtér.

Az új platformra épült modellpaletta lassan növekszik, ez a Gran Tourer is azt mutatja, hogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen, egyedül a formatervező brigádra férne rá egy erős arányérzék-továbbképzés, mert a GranTourer bizony teljességgel úgy fest, mintha egy törpe vízilóra (Choeropsis liberiensis) műtötték volna rá Kim Kardashian seggét, majd szerencsétlen megijedt saját magától és tágra nyílt orrlyukakkal rohant a falnak. Szubjektív ítéletem szerint ronda, de kérjük önöket, hogy tetsszen és vegyenek jó sokat belőle, akkor jut pénz a rétegmodell-fejlesztésre is. Különben is: lehet egy egyterű szép? Mondjuk igen, a C4 Picasso az.

A motorpaletta három- és négyhengeres turbómotorokat (benzin ill. dízel) takar, megegyezik az Active Tourerével és természetesen elérhető az xDrive összkerékhajtás és egy végtelen extralista is. Mondjuk az a becsületükre legyen mondva, hogy nem mellékeltek Nordschleife-köridőt a sajtóanyaghoz. Mert ez a műfaj nagyon nem erről szól.

A sajtóanyag idézetével zárnánk rövid kis hírünket:

Hatalmas térkínálatával, sokoldalúságával és lélegzetelállító flexibilitásával a BMW 2 Gran Tourer a világ első prémium kompaktja, amely hét ülésével teljes mértékben kielégíti a fiatal családok mobilitási igényeit.

Sikítsanak velünk.