2015.02.11. 13:29

Az idei Genfi Autószalonon, március 3-án mutatja be a Kia új nagy autójának tanulmányát, ami a következő generációs Optima előfutára. Íme az első kép a D-szegmens koreai trónkövetelőjéről.

A Kia 11. tanulmányautóját az európai tervezőstúdiójuk álmodta meg Frankfurtban. Ahogy egy ilyen keveset mutató képnél lenni szokott, van hozzá gyári magyarázat is. A formavilág kapcsán az erőteljes vonalakat, az eleganciát és a „tigris-orrot” emlegetik. Ezeken kívül állítólag az aktív életmód, az energikusság és a tágas kialakítás jellemzik az óriás Kiát. Utóbbi jelző egyébként alapvető sajátossága a kategóriának.

A kiadott képen egyébként nem látszik semmi olyan részlet, ami miatt ne mehetne egyből sorozatgyártásba a limuzin. Az autó nem sok különbséget mutat a jelenlegi Optimával, ami ráadásul csak néhány éves modell. Lehet, hogy csak egy ráncfelvarrás kedvéért csinálták volna a tanulmányt?

Frissítve! Időközben azt az információt kaptuk, hogy a Genfi Autószalonon bemutatásra kerülő autó nem egy ráncfelvarrott Optima lesz, hanem egy későbbi, következő generáció előfutára.