2015.02.16. 06:45

Megkezdődtek a gyárépítési munkálatok, jövőre pedig már meg is kezdődhet a termelés a Mercedes-Benz brazíliai üzemében. A Sao Paulo közelében fekvő Iracemápolisban C osztályú és GLA-modellek összeszerelését végzik majd.

A hírek szerint a németek 180 millió dollárt, azaz mintegy 48 milliárd forintot fordítanak a brazíliai üzemre, amely 600 főt foglalkoztathat. A beszállítói hálózatot is tekintve pedig háromezer főnek juthat munka az országban. Ez a befektetés a márka dél-amerikai részlegének vezetője, Philipp Schiemer szerint azt mutatja, a Mercedes mennyire elkötelezett Brazília felé.

2016-ban már húszezer autó gördülhet le a vadonatúj gyártósorokról, de ez a piaci viszonyok függvényében még emelkedhet a következő években. Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy a gyártási folyamat kevésbé lesz automatizált, mint az európai üzemekben – így akár ez is korlátot jelenthet majd a kapacitás növelésében.

Az új gyár alapkövét a napokban már letették, így minden akadály elhárult a kivitelezés elől. Ha a következő hónapokban tartani tudják az előírt ütemtervet, akkor valóban késedelem nélkül indulhat meg a termelés jövőre.