2015.02.17. 13:47

Igazi meglepetés a Kia genfi tanulmányautója: a márkától, amely eddig az Audi visszafogott stílusában alkotott, váratlanul merész húzásnak tűnik a Sportspace.

Az már eddig is látszott, hogy a koreai gyártók keresik a kitörési pontot a célszerű, jó ár-érték arányú, de unalmas márkák skatulyájából, de most látszik először, hogy megtalálták a jó irányt. Ha túlságosan emlékeztet is az Alfa 159-esre, a Sportspace tanulmány lendületes jelenség – igazi sportkombi, amelyet a formája önmagában is képes lehet eladni. Egyelőre persze csak tanulmányautóról van szó, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha az Optima következő generációjának kombi változata pont így nézne ki. A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de a Hyundai-Kiának egy ideje már van elég erős motorja, amely egy ilyen középkategóriás modellt is jól mozgathat.

A típus sorsa nyilván nagyban függ a közönség reakcióitól, de ha megfelelő lesz a fogadtatás, az akár azt is jelentheti, hogy a Kia teljes európai kínálatát hasonló stílusban igyekszik majd megújítani. És az autót látva nem csodálkoznánk rajta, ha három-négy éven belül csupa hasonló, sportos fazonú modell alkotná a Kia kínálatát.