Ezzel hódítaná meg Európát az Infiniti

2015.03.04. 18:42

Már tavaly ősszel elkezdődött az új, kompakt Infinitik beetető kampánya. Párizsban a Q30-at mutatták be, amely talán az 1-es BMW, az A3-as Audi és a Mercedes A osztály vetélytársaként írható le leginkább, most pedig QX30 néven ugyanennek a magasított változatát állították ki Genfben.

A formaterv nagyon hasonló fazonú, ugyanaz a motorházról az autó oldalára kígyózó vastag él jellemzi, hangyon hasonló hátrafelé ereszkedő tetővonallal és a felül hegyesen végződő hátsó oldalablakokkal. Annyi az eltérés, hogy a QX-nek nagyobb kerekek jutottak, magasabb övvonal, minimálisan nagyobb hasmagasság és gondosan körbeműanyagozott kerékívek. Az összkép egyáltalán nem tanulmány-szerű, legfeljebb az alsó légbeömlők vastag alumínium-keretei hatnak túlzónak.

A műszaki tartalom is ugyanaz, mint a Q30 esetében: kétliteres turbós benzinmotor, hétfokozatú automatával, a Mercedes fronthajtású MFA platformján. Az adatokat egyelőre nem közölték, de úgy tudjuk, a Nissan angol gyárában Sunderland-ben már jövőre megindul a gyártás. Így az sem lehetetlen, hogy a szériaváltozatot már az idén megmutatják.