2015.03.06. 15:35

Épp két éve, hogy a Pininfarina bemutatta a Sergio nevű tanulmányautót, amelyet akkor sokan megkívántak. Mostanra elkészült a sorozatgyártmány is – bár kérdés, hogy passzol-e a kifejezés egy olyan autóra, amelyből összesen hat példány készül.

Az eredeti tanulmány, amelyet a 2012-ben elhunyt Sergio Pininfarina emlékére neveznek így, szélvédő nélküli, bukósisakban vezethető gép volt a Ferrari 458 Spider műszaki alapjain. A szériamodell annyiban más, hogy itt meghagyták az alapautó szélvédőjét, így az autó biztonságosabb és használhatóbb lett, viszont a forma tisztaságából fel kellett áldozni egy keveset. A 4,5 literes V8-as motorból egy, a 458-as alapmodellénél erősebb, 605 lovas változatot kap a derékig érő kétüléses, amely így 3 másodperc alatt érheti el a százas tempót, azaz a Sergio talán még gyorsabb is, mint amilyennek álló helyzetben látszik.

A karcsú kétülésessel egyetlen, de annál nagyobb baj van: a Pininfarinának nincs kapacitása a gyártásra, így kézzel összeraknak hat példányt, amelyet már mind le is foglaltak, alighanem a Pininfarinával amúgy is szoros kapcsolatban levő dúsgazdag vásárlók. Így legfeljebb abban reménykedhet, aki megkívánta a sportkocsi-különlegességet, hogy néhány év múlva valamelyik példány felbukkan egy aukción vagy exkluzív, méregdrága sportkocsi-kereskedésben.