Nem lesz több Mitsubishi Lancer?

2015.03.14. 06:32

Bár valóban a városi terepjáró az új sláger, ez nem jelenti, hogy a hagyományos személyautók iránt ne lenne igény. Márpedig úgy tűnik, a Mitsubishi elhanyagolja hagyományos modelljeit, a Lancer utódját például egyáltalán nem fejlesztik a legújabb hírek szerint.

A Mitsubishi ügyvezetője, Tetsuro Aikawa elmondta, hogy a terveikben egyáltalán nem szerepelnek új lépcsőshátú modellek. „Egyelőre tovább forgalmazzuk a régi Lancert” - vázolta az egyetlen megmaradó lehetőséget a cég vezére. Az persze kérdéses, hogy a már most is nyolc éves típust meddig lehet még piacon tartani – talán 12-13 éves koráig, ha közben kap egy-két frissítést – de valószínűleg nem az akarat, hanem a tőke hiánya miatt hoztak ilyen döntést. Végső soron érthető, hogy ha az Outlander és az ASX fejlesztése kecsegtet nagyobb bevétellel, akkor a szűkös fejlesztési keretből inkább ezekre költenek.

Meglepően hangozhat, de a Mitsubishi pénzügyei egész jól alakultak az elmúlt egy-két évben, a keletkező nyereség azonban elment azoknak a kölcsönöknek a visszatérítésére, amelyekből a Mercedesszel való szakítás után a Mitsubishi vállalatcsoport többi cége finanszírozta az autógyár megmentését. Így aztán nagy kérdés, hogy a japán gyártó mikor állíthat fel újra teljes, versenyképes modellpalettát, ha erre ugyan sor kerülhet a belátható jövőben.