Saját négyajtóst tervez az AMG

2015.04.09. 06:23

Az AMG elnöke, Tobias Moers beszélt a különös ötletről, amely a tuningcégből önálló márkát faragna. Ám a döntés még nem született meg, és adódhat még néhány akadály.

Moers részleteket ugyan nem árult el – nem is nagyon tehette, hisz egyelőre ő is csak feltételes módban fogalmazhatott volna. Azt viszont egyértelművé tette, hogy az egész projekt kimenetele azon múlik, hogy képesek-e összehozni egy olyan üzleti modellt, amely alapján nyereséges lehet a négyajtós AMG. Arra a kérdésre, hogy építkezhetnének-e az AMG GT alapjaira, egyértelmű nemmel felelt, mondván, hogy egy ilyen modell gyártása biztosan nem érné meg.

A sok kérdőjel persze nem akadályozza a szaksajtót, hogy találgatásokba bocsátkozzon. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy Porsche Panamera-riválisról lenne szó, amelyet a Mercedes E osztály műszaki alapjaira építenének, de ez is erősen kérdéses, hisz van már hasonló típus, a Mercedes CLS.

Az AMG GT megjelenése óta tűnik úgy, hogy a Mercedes házi tuningcégéből önálló márkát próbál fejleszteni, amely versenyezhetne a Porschéval, de ehhez egyetlen sportkupénál valamivel azért bővebb választékra lenne szükség.