Michelisz hatodik az időmérőn

2015.04.18. 15:05

Michelisz Norbi számára döcögősen indult a marokkói hétvége, és bár a teszthez képest az első szabadedzésen már jobb időt futott, ez még mindig csak a kilencedik helyre volt elegendő. A második gyakorlást tizenkettedik helyen zárta.

Az időmérő edzésen a citroënesek uralták a mezőnyt, a Q1-ben a kínai Ma Csing-Hua volt a leggyorsabb, megelőzve Mullert, Lópezt és Loeböt. Michelisz a nyolcadik legjobb idővel jutott be a második etapba, nyolc tizeddel lemaradva Ma mögött. Legjobb hondásként Monteiro az ötödik helyen ment tovább.

A Q2-ben ismét Citroën-siker született, ekkor a címvédő José Maria López hozta az első helyet a francia gyártónak. Mögötte a Chevy Cruze-zal versenyző Hugo Valente, majd a citroënes Ma Csing-Hua és Mehdi Bennani következett. Michelisz sajnos az utolsó pillanatokban lecsúszott a továbbjutásról, és a hatodik helyet csípte el, megelőzve többek közt Loeböt és Mullert.

Az időmérő utolsó szakaszában három Citroën és egy Chevy küzdött a pozíciókért. López végül behúzta a pole pozíciót, a francia gyártó teljes sikerét Bennani második és Ma harmadik helye biztosította, Valente negyedik lett.

A végső sorrendet azonban a büntetéseket figyelembe véve Michelisz számára kedvezően módosult. Mullert és Filippit Argentínában elkövetett szabálytalanság miatt sorolták öt hellyel hátrébb, míg Valente, Chilton, Demoustier, Huff és Thompson motorcsere miatt a mezőny végéről indulhat. Így az első három sorrendje nem módosul, Norbi viszont két helyet lép előre, a negyedik pozícióból várhatja az első futam rajtját.