Újraéled a Lamborghini restaurátorműhelye

2015.04.19. 06:58

Újraindítja gyári restaurátorműhelyét a Lamborghini. A Polo Storico nevet viselő részleg fő feladata, hogy megőrizze a márka történelmi örökségét – ebbe beletartozik a klasszikus modellek felújítása, és az azokkal kapcsolatos információk raktározása is.

A veterán Lamborghinik tulajdonosai tehát szakszerű segítséget kaphatnak autójuk karbantartásához, az eredeti állapot fenntartásához, vagy éppen visszaállításához. Ehhez jól képzett szakembereket biztosít számukra a vállalat, akik az eredetivel megegyező alkatrészek, anyagok felhasználásával és a legmegfelelőbb eljárások alkalmazásával adhatnak ki minőségi munkát kezeik közül.

Az alkatrészek beszerzésével sem lehet probléma, ugyanis akár saját készletről, akár az egykori beszállítótól is elérhetik azokat. Ha pedig ilyen módon már nem tudnak hozzájutni, az eredeti tervek alapján tudják azt pótolni. Igaz, ezek a szolgáltatások aligha lesznek majd olcsóak.

Emellett az Archivio Storico Lamborghini is igen fontos szerepet kap a márkatörténelem megőrzésében. Itt ugyanis az összes korábbi modell dokumentációja mellett többek közt az évtizedek során használt színekről, a kárpitozásnál alkalmazott bőrökről is lehet tájékozódni. Az adatbázis pedig nyomtatásban és interneten is elérhető lesz.