Műsorra tűzik az utolsó Top Gear-epizódokat

2015.04.26. 13:29

Jeremy Clarkson távozásának pillanatában egyértelművé vált, hogy a világ vitathatatlanul legnépszerűbb autós tévéműsora, a Top Gear nem folytatódik abban a formában, ahogy azt milliók megkedvelték. Ezen a héten aztán Clarkson műsorvezető-társa, James May is kilépett, és az egyik producer is felmondott. A BBC-nél azonban még maradt elfekvőben két leforgatott epizód.

Ezek sorsa bizonytalan volt, a Clarkson-balhét követően ugyanis azonnal levették műsorról a Top Geart. Most azonban úgy döntöttek, hogy nem vonják meg a nézőktől a hátralévő részeket, így az év közepén műsorra tűzik azokat is. Bár a tartalom többségét már korábban leforgatták, az egyelőre kérdéses, hogyan pótolják a stúdióbeszélgetéseket.

A BBC Two egyik vezetője, Kim Shillinglaw emellett arról is igyekezett megnyugtatni a közönséget, hogy a Top Gear nem szűnik meg. Jövőre új formátumban tér vissza a képernyőre, azt viszont nem tudni, kikkel próbálják feltámasztani poraiból. Clarkson és May biztosan nem vesz részt a produkcióban, a harmadik műsorvezető, Richard Hammond döntése pedig még kérdéses.

Eközben Jeremy Clarkson a The Sunday Times című lapban publikált egy írást, amelyben úgy fogalmaz: elvesztette a gyerekét, de kész arra, hogy csináljon egy másikat. Hogy ki lesz a másik szülő, egyelőre nem tudni. A háttérben tehát már folynak az egyeztetések egy új autós műsorról, de hogy melyik csatornán indíthatják be, és hogy összeáll-e a jól ismert trió, jelen pillanatban még nagyobb kérdés mint az, hogy kit rejt a Stig bukósisakja.