Michelisz negyedik a Nordschleifén

2015.05.16. 11:47

A túraautó-vb mezőnye a pálya és a huszonnégy órás verseny népszerűségét is kihasználva idén a legendás Nordschleifére is ellátogatott. A Zöld Pokolban Michelisz Norbert ismét nagyot autózott az időmérő edzésen, ugyanis legjobb hondásként a negyedik helyen zárt.

Forrás: zengomotorsport.hu
Forrás: zengomotorsport.hu

Az első futamon Norbi agresszívan, jól rajtolt, de a Citroënek is hiba nélkül jöttek el. A chevys Valente is lelkesen vetette bele magát a versenybe a második rajtkockából, ő azonban már egészen az elején odacsapta versenyautóját. A mezőny ráadásul az esőt sem úszta meg.

A rutinos Tarquinivel a nyakán továbbra is jól tartotta magát Michelisz. A Zengő Motorsport magyar pilótája rajtpozícióját őrizve a negyedik helyen autózott az utolsó kör megkezdésekor is. López magabiztosan vezetett végig, mögötte Loeb és Muller, a két márkatárs. Közben a hátsó traktusban a ladás Jaap Van Lagen nagyot küzdött a pályát igen jól ismerő Sabine Schmitz-cel.

Az első versenyt végül José Maria López meg is nyerte, a dobogóra Loebbel és Mullerrel együtt három citroënes állhatott fel. Norbi jó versenyzéssel a negyedik helyre hozta be a Civicet. Mögötte Tarquinit végül megelőzte Ma Csing-Hua. Michelisz Norbert a hetedik helyről vághat neki a második futamnak.

Frissítés:

A második futamon, közvetlenül a rajt után Norbi komoly ütést kapott az autóra, a futómű teljesen használhatatlanná vált, a Honda ide-oda támolygott a pályán. Michelisznek ki kellett állnia.

Monteiro az utolsó körben keményen támadja Mullert, Ma Csing-Hua pedig nem bírta a nyomást Tarquini és López közt, keresztbeáll, majd palánknak csapja a Citroënt. Argentin márkatársa el tudta kerülni az ütközést. Az egyenesekben elképesztő, mennyivel gyorsabb a Citroën, mint a Honda. José Maria López a hajrában egy lendülettel nyomja le Monteirót és Tarquinit, így másodikként fut be. A győztes Yvan Muller, Loeb csak ötödik.