Mégsem szép a múltidéző BMW tanulmány

2015.05.23. 16:10

Néhány nappal ezelőtt hírt adtunk róla, hogy cápaorrú kupét villantott a BMW. Akkor csak a fenekét láttuk a 3.0 CSL Hommage tanulmánynak, ami farával profin idézte meg a BMW túra-versenyautóját a 3.0 CSL-t. A Concorso d'Eleganza Villa d'Este-n most megmutatták az autó orrát is, ami nem sikerült olyan szépen, mint a hátsó rész.

A sajtóanyag zabolátlan fellépés alcímmel jellemzi a frontrészt, de nekünk inkább hatalmas orrlyukak jutottak róla eszünkbe. Még az ős motorházteteje ék alakban nyúlik előre, a retró tanulmány orrán egy éles vonal sincs. Okot nem látunk a lekerekítésre, mert a tanulmányoknál még nem szükséges odafigyelni a gyalogosvédelmi előírásokra. A négyrészes, ledes fényszóró felépítést már ismerjük az i8-as óta. Oldalról szép, sportautós sziluettje van a Hommage-nek. Hátul csak két szükségülés van, így nem kellett a fejtér miatt beáldozni a meredek tetővonalat.

A motortérbe hathengeres benzinest képzeltek el a tervezők, megtámogatva villamos hajtással. Ha valaha gyártásba kerülne a 3.0 CSL Hommage, reméljük újrarajzoltatják az orr részt azokkal, akik a hátsó fertályt tervezték.