Megmutatták a Škoda Superb kombi változatát

2015.05.26. 13:09

Az előző Škoda Superbből jelentős késéssel készült el a kombi – egy darabig úgy volt, hogy el sem készítik – ám úgy tűnik, időközben bebizonyosodott, hogy van akkora kereslet, ami indokolja a második karosszériaváltozat kifejlesztését. Most meg is mutatták, milyen lesz – a fotók alapján nem okoz csalódást.

Korábban egyértelműen a kombi volt a jobb arányú Superb, de ez a szedán esetlen arányainak volt köszönhető. A harmadik generációból viszont a szedán is kellemes látvány – ha nem is nagyon izgalmas – ám a kombi forma sem áll rosszul a típusnak. Ami feltűnő eltérés, az a szokatlanul hosszú hátsó oldalajtó-pár, és a már-már sportosan lecsapott hátsó ablak. A jelenség egész dinamikus, legalábbis kombi mércével, de a gyári adatok szerint ennek ellenére bőséggel akad hely a csomagtérben. A csomagtérbe alaphelyzetben, övig pakolva 660 liternyi csomag fér, ami egyáltalán nem rossz érték ebben a kategóriában sem, a hátsó ülések lehajtásával, tetőig pakolva pedig 1950 liternyi raktér adódik.

Az igazi attrakció persze itt is a 2,84 méteres tengelytávnak köszönhető elképesztő utastéri helykínálat lesz – a szedánhoz képest itt valamivel még több fejtér adódik, bár ez már ott sem volt gond – elöl 99,5, hátul 100,1 centi a hivatalos adat. Persze hosszában is terpeszkedős a Superb Combi, a gyáriak szerint a 15,7 centis hátsó térd-hely a duplája annak, amit a legjobb vetélytárs kínál. A szedánhoz képest a motorválasztékban persze nincs érdemi változás: a Škoda 1,4, 1,8 és 2 literes turbós benzineseket kínál a típushoz 125-től 280 lóerőig, és 1,6 illetve 2 literes TDI dízeleket 120-tól 190 lóerőig.

Az új Superb Combit a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatják be először élőben, de még abban a hónapban indul a forgalmazás is Európában.