Ripsaw EV-2 – ha kell egy saját tank

2015.05.28. 11:58

A Howe and Howe fura vállalkozás: csak extrém körülményekre tervezett járművekkel foglalkozik. Készítenek lánctalpas önjáró pajzsot kommandósoknak, egyszemélyes mini-lánctalpast és nehéz terepre való tűzoltóautót, a legérdekesebb találmányuk azonban a Ripsaw EV2 Luxury Super Tank.

Bár úgy néz ki, mint valami katonai jármű, polgári célra szánják: ezzel bárhová el lehet jutni, ahol a terepjáró már csődöt mondana, hisz lánctalpakon közlekedik, és egy több mint 600 lóerős dízelmotor mozgatja. A gyártó szerint a világ legáhítottabb luxusjárműve, amelybe a vásárló lényegében bármit megrendelhet, persze a megfelelő összegért. A videókon elég meggyőzőnek tűnnek a szerkezet képességei, ugyanakkor a Howe and Howe a műszaki részleteket nem árult el.

Még a jármű áráról is csak annyit mondtak, hogy a specifikációtól függ, de mindenképp a 100 ezer dollár feletti tartományba esik. A világ civilizáltabb részein persze némi szervezést igényel a használata, hisz rendszámot aligha kaphat, de olyan helyeken, ahol ez nem követelmény, hisz nincsenek utak – mondjuk Alaszkában, vagy valami kietlen tajgán – kívánni sem lehet célszerűbb közlekedési eszközt. Az persze nagy kérdés, hogy hányan látják meg a fantáziát a semmi máshoz nem hasonlítható járműben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.