Lelepleződött az új Mitsubishi terepjáró

2015.06.04. 11:27

Mintegy nyolc év után váltják le a Pajero Sport második generációját – az utód vázlatai a védjegy-hivatalból szivárogtak ki. Az L200 alapjaira épülő modell már a Mitsubishi új stílusjegyeit viseli.

A Mitsubishinél látszatra elég ráérősen frissítgetik a modellpalettát. Az L200-ast kilenc év után cserélték le, most pedig a pick-uppal azonos alapokra épülő, teljesen zárt, ötajtós változat van soron. Ám az eddigi gyakorlattal szemben az új Pajero Sport nem is emlékeztet platós testvérmodelljére, a karosszéria minden eleme teljesen új lesz. Az orr-részt a tanulmányautókról már ismert króm-sarlók uralják, oldalt pedig erőteljes sárvédő-szélesítésekkel és felfelé húzott oldalablak-sorral találkozunk.

Valószínű, hogy a Mitsubishi ezúttal ismét komolyabb szerepet szán a típusnak, amely így talán ismét felbukkan majd nálunk is. Műszaki szempontból persze nem számíthatunk nagy meglepetésekre: a létra-alvázas terepjáró valószínűleg ugyanazokat a 2,4 literes, 154 és 181 lóerős négyhengeres dízlemotorokat kapja, mint az L200, ugyanazzal a hajtáslánccal, legfeljebb a futómű hangolását veszik barátságosabbra, hisz ennek a modellnek nem kell teherszállítóként is helyt állnia.

Nem kizárt, hogy a típus már az idén bemutatkozhat, bár hozzánk – hasonlóan az L200-ashoz – valószínűleg az jelentős késéssel érkezik majd, ha egyáltalán megérkezik. Bár lassan egy ilyen alvázas modell is vonzóbb csúcsmodell lenne, mint a Pajero, amelyet 1999 óta lényegében változatlan formában kínál a Mitsubishi.