Ilyen középkonzolt még nem láttál

2015.06.07. 06:33

Hátborzongató képek kerültek kínai autós portálokra egy hazai piacos sport SUV utasteréből. A Zotye T600 spotváltozatáról készült kémfotókon tengernyi műanyaggal ölelve tűnik fel a világ tán legbunkóbb érintőképernyője.

A Zotye Auto egy kevésbé ismert kínai autógyártó, amely 2005 óta készít autókat csöcsiangi üzemében. Különféle liszenszeket összevásárolva gyártanak saját modelleket, így van nekik Fiat Multipájuk, Suzuki Altójuk és sok másuk saját típusnév alatt. A képen látott utastér a T600 nevű városi terepjárójuk készülő sportváltozatáé. A T600 egy 2013 decembere óta forgalmazott modell, egy 162 lóerős 1,5 literes és egy 177 lóerős kétliteres turbós benzinessel rendelhető. Méretben az Audi Q5-nél jár, és megjelenésében is sokat merítetett a Q-szériából, de indulóára a fele sem egy Q5-nek: 100 ezer jüanba (4,5 millió forint) kerül.

A sportosnak mondott új változat a hírek szerint nem kap új motorokat, pusztán néhány új élt a lökhárítóira, de egyfajta faceliftként is felfogható, hiszen itt kerül a modellbe a márka új kijelzője. Ezt az óriási érintőképernyős kijelzőt (vagy legalábbis ennek közeli rokonát) már a Zotye Zhima E30 nevű elektromos autójukban megmutatták az idei Sanghaji Autószalonon. Úgy tűnik, a Zotye a legnagyobbaktól tanul: ekkora kijelzővel jelenleg csak a Tesla Model S és az XC90 büszkélkedhet. De talán még azok sem. Hogy milyen minőségben működik, egyelőre rejtély, de a kémfotó alapján inkább tükörnek lesz jó. A Tesláé amúgy ilyen működés közben: