Még erősebb lesz a Nissan Juke

2015.06.13. 15:08

A június végi goodwoodi Festival of Speedre időzíti az új Juke-R Nismo bemutatását a Nissan. A japánok hobbiterepjáróját gyakran csajterepjárónak is nevezik, és számos érdekes konfigurációban kapható: akár 1,2-es motorral, elsőkerékhajtással is hazavihető. A Nismo-változat azonban egészen más.

A Nissan GT-R technikáját használva eddig is igen izgalmasnak számított az erősen limitált szériás modell, azonban most talán még több szabadságot kaptak a mérnökök. Bár a 3,8-as V6-os megmaradt, abból ezúttal a korábbi 492 lóerő helyett 600-at hoztak ki. A csúcsnyomaték 652 newtonméter - ezek legalábbis a várakozások.

Ezekből a számokból arra lehet következtetni, hogy a 3,7 másodperces gyorsuláson és a 257 km/h-s végsebességen is javítottak, de biztosat csak a hivatalos leleplezés után lehet majd tudni. Sőt, egyelőre az sem világos, hogy Goodwoodban csupán egy vadiúj tanulmányt mutatnak meg a japánok, vagy esetleg már a - korlátozott darabszámban ugyan, de - gyártásra kész változatot láthatják az érdeklődők.

Ha rövidesen gyártásba is kerül a Juke-R Nismo, olcsó biztosan nem lesz. A Festival of Speed június 25-én rajtol. Akkor talán már többet tudunk a Nissan újdonságáról is.