Betiltották a körrekord-döntést a Nürburgringen

2015.06.20. 06:48

Úgy néz ki, az idén már senki nem próbálhat körrekordot dönteni a Nordschleifén, mivel a pálya menedzsmentje megtiltotta. Meglepő, különösen egy versenypályán – a háttérben a botránytól való félelem húzódik meg.

Amióta márciusban meghalt egy néző a VLN Endurance egy futamán a Nürburgring nagy körén, a pálya vezetése sebességkorlátozásokat vezetett be a pálya veszélyesebb kanyarjaiban, és úgy tűnik, ezt nem csak nyilvános rendezvényeken igyekeznek betartatni. Így gyakorlatilag lehetetlenné vált a fennálló körrekordok megdöntése, mivel a sebességkorlátozások akkor is érvényben maradnak, ha mondjuk egy autógyártó kifejezetten azért bérelné ki az egész pályát, hogy rövidebb időt fusson, mint a konkurencia.

Úgy tudjuk, a Koenigsegg például tervezett ilyet az idei szezonra, a pálya vezetése viszont azt mondta, legkorábban jövőre vizsgálják újra a sebességkorlátozások ügyét. Persze így versenyeket sem lehet tartani a pályán, és az sem biztos, hogy a szokásos pályanapos vendégek szívesen látogatják meg a pályát, ha ugyanúgy figyelni kell a sebességkorlátozásokra, mintha közúton mennének.