Vége is a Mercedes sportkombijának

2015.07.08. 11:24

Hiába szívfájdítóan szép, úgy néz ki, az ötajtós CLS pályafutásának három év múlva vége is lesz. Ha igaz, az amerikaiak és a kínaiak tehetnek róla.

A CLS Shooting Brake valószínűleg a leglátványosabb kombi-szerű jármű, amit manapság újonnan kapni, de úgy tűnik, akik megvehetnék, nem kapkodnak utána eléggé. A brit szaksajtóból kiinduló pletykák szerint a CLS utódjának tervezését épp most kezdi a Mercedes, de következő Shooting Brake nem készül, hiába rajzolták meg a terveit. A probléma az, hogy sem Kínában, sem az Egyesült Államokban nem veszik, Európában pedig nem visznek belőle eleget ahhoz, hogy a fejlesztésbe ölt összeg valaha is megtérüljön. Így marad a négyajtós kupétetős változat, amely kellőképp sikeres az egész világon.

A döntésen persze még változtathatnak, de ez nem túl valószínű: Kínában és Észak-Amerikában sem igazán divatos a kombi forma. Kínában az elegáns, hosszú lábterű szedánok a legkelendőbbek, Észak-Amerikában pedig túl erősen tapad össze a kombi és a gyerekeket iskolába hurcoló anyuka fogalma, így szegény Shooting Brake-nek esélye sincs a többi célcsoportnál.