Elkelt az első Vühl 05

2015.07.18. 16:59

A mexikói Vühl két évvel ezelőtt mutatta be elsősorban pályázásra szánt sportkocsiját, a 05-öt. A közelmúltban pedig elkészült végre az első eladásra szánt példány is, amely gyorsan gazdára talált – országon belül, egy hazai vevőnek adták el. Itt azonban nem állnak meg.

Idén év végéig a Közel-Keletre is jut a Vühl 05-ösökből, de Európába is még ebben az évben eljut a gép. Először Nagy-Britanniában kaphatnak majd belőle azok a pénzes érdeklődők, akik hajlandóak egy alig ismert márka minden bizonnyal izgalmas termékéért kicsengetni 26 millió forintnyi angol fontot. Ez azt jelenti, hogy közel duplájába kerül a Vühl, mint egy Ariel Atom, de árából emellett is számos más sportautót lehetne megvenni.

A mexikói pályagépbe a Ford Focus ST-ből már ismert 289 lóerős kétliteres Ecoboost turbómotor került, hatsebességes kézi váltóval. 695 kilogrammos súlyát ugyan a folyadékok és a pilóta is növeli még, de így is 3,7 másodperces gyorsulást és 245 km/h körüli végsebességet ígérnek a gyáriak.

A Vühlt Alberto Chapa, valamint Guillermo és Iker Echeverria alapította, utóbbi pedig a formatervből is alaposan kivette a részét. A modell 05-ös jelzése a testvérpár autóversenyző édesapjának egykori rajtszámát idézi. A mexikói gyárban évi ötven darab sportkocsi elkészítésére van kapacitásuk.