A Grossglockneren nyúzzák az Aston prototípusát

2015.07.24. 17:30

Keményen dolgoznak a DB9 utódjának fejlesztésén az Aston Martin mérnökei. A sportkocsit éppen Európában vetik alá tesztnek, hogy képet kapjanak arról, hogyan viselkedik nagy melegben. Az alábbi két fotót Gyulától kaptuk, aki a Grossglockneren lőtte őket.

A tesztelést végző gyáriakon hímzett Aston Martin Prototype Operations póló is volt, nem volt tehát túl nehéz felismerni, hogy honnan és milyen céllal érkeztek a hegyekbe. Maga az autó persze még álcát visel, de azért a sziluett főbb vonalai kivehetőek. A kétajtós kupé széles hátsó sárvédőkkel érkezik.

Egyelőre azt sem tudni pontosan, hogy milyen technikát kap a britek újdonsága, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az AMG-től érkezik majd a hajtáslánc. Ez akár az AMG GT S-ből ismert négyliteres biturbó V8-ast is jelentheti, amely 500 lóerő fölötti teljesítményszinttel kerülhet a brit sportkocsiba. Egy még erősebb változat pedig 600 lovas V12-est kaphat.

Pontosabb információkat és több fotót nyilván akkor kapunk majd, ha közelebb kerül a bemutatáshoz az autó. A DB9-utód egyébként a DB11 nevet kaphatja az eddigi híresztelések alapján.