Gyári fotókon a C63 AMG

2015.07.27. 14:56

Új, gyári fotókat adott ki a C63 AMG Coupéról a Mercedes. A német gyártó ezeken a felvételeken végre már az autó farából is mutat nekünk egy keveset. Igaz, mivel a hivatalos bemutató még odébb van, az álcázást nem távolították el.

A sportos kupé agresszív megjelenést kapott, a lejtős tetőív miatt pedig bevallottan szűkebb lesz a fejtér a hátul ülő utasoknak. Ennél a modellnél azonban inkább a sportos külsőt tartották szem előtt, mintsem a praktikumot. Mindez persze a csomagtér rovására is ment, de amit ezen a téren elvesznek, azt vezetési élményben próbálják visszaadni.

A gyengébbik kivitelben az ikerturbós, négyliteres V8-as 476 lóerős, csúcsnyomatéka pedig 648 newtonméter. Ezzel szemben az erősebb, S változatban ugyanez a motor 510 lóerőt és 698 newtonmétert tud, csakúgy mint a C63 AMG többi karosszériaváltozata esetében. A gyorsulás feltehetőleg a szedánnál kicsivel jobb, akár négy másodperc alatti is lehet, míg a végsebesség 290 km/h – elektronikával korlátozva.

A C63 AMG kupéváltozatának online bemutatóját augusztus 19-én tartják. Élőben a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lehet majd először látni. Ott várhatóan a gyári tuningkiviteleken kívül az alapmodellt is kiállítja a Mercedes.