A kiválasztottak Juke-ja

2015.08.01. 09:37

Mindössze tizenhét darabot tervez a Juke-R 2.0-ból a Nissan. És itt a 2.0 egyáltalán nem a motorra utal, azt ugyanis a GT-R Nismótól örökli meg a japánok szabadidőautója.

A Nissan az idei goodwoodi Festival of Speeden mutatta meg először a felfrissített Juke-R-t. Akkor azonban azt mondták, még csupán tanulmánynak számít az adott példány, azon a sorozatgyártásig még finomítanak. Ezt persze meg is tették, de sorozatnak nevezni a gyártási terveiket azért erős túlzás lenne: erősen limitált, mindössze tizenhét darabos széria készül belőle.

A kőkemény Juke-R ráadásul a GT-R Nismo motorját örökli meg. A 3,8 literes, ikerturbós V6-os 600 lóerős teljesítmény és 652 newtonméteres csúcsnyomaték leadására képes – ezek igen meggyőző számok. A menettulajdonságokról még nincsenek hivatalos adatok, arra azonban mérget vehetünk, hogy az elődnél gyorsabb lesz majd az új crossover. Márpedig a 0-100 km/h-s sprinthez annak sem volt szüksége többre, mint 3,7 másodperc, végsebessége pedig 260 km/h körüli volt.

A tizenhét példány egészen biztosan villámgyorsan el fog kelni, még akkor is, ha egyáltalán nem lesz olcsó. Már az első generáció is 590 ezer dollárba, azaz bő 160 millió forintba került, és aligha lefelé mozdul majd el ez az összeg. A darabszám ugyanakkor a hírek szerint azért nincs kőbe vésve: ha nagy lesz az érdeklődés, megtoldhatják még egy kicsivel.