A Mahindra nem adja fel, kell neki a Pininfarina

2015.08.03. 10:02

Hónapok óta téma, hogy Indiából jöhet segítség a nehéz napokat élő Pininfarinának. Tavasszal merült fel először a Mahindra, mint lehetséges megmentő a mély történelmű olasz tervezőcégnél - az első pofon után újra próbálkozna az ázsiai autógyár. 

A Mahindra korábbi ajánlatával a Pininfarina hitelezői nem voltak elégedettek, és megtagadták az indiai autógyár vételi szándékát. Bár az üzlet nem jött össze, az olaszok és a Mahindra szeptemberben folytatja a tárgyalást, és egy belső forrás szerint az indiaiak a folytatásban nagyon óvatosak lesznek. Nem kérdés, hogy továbbra is az a céljuk, hogy a lehető legolcsóbban szerezzék meg a jó nevű céget, ugyanakkor ideje eldönteniük, mennyit áldoznának rá legfeljebb, mert a hitelezőket nehéz lesz meggyőzni piti ajánlatokkal. Bár az idő a Mahindrának dolgozik most, hogy a lejtőn lefelé száguldó Pininfarina heti szinten éget a semmibe euró százezreket.

Időközben egyébiránt a Pininfarina megkezdte egy önálló üzleti terv kidolgozását is, kétségbeesett lépésként. A baj nem kicsi, egyedül szinte biztos a csőd. A vállalatnak tavaly december végén már 44,8 millió eurós nettó adóssága volt. Ez június végére 52,7 millió euróra nőtt, és az eladósodás lendülete nem csökken, semmi sem utal rá, hogy a saját lábukon állva meg tudnák állítani a zuhanást.