2015.08.16. 14:19

A Mercedes igen magasra rakta a lécet az új S osztállyal, amelynek mind a limuzin-, mind pedig a kupéváltozata a prémium és a luxus megtestesítője. Az őszi Frankfurti Autószalonra viszont készülnek még valamivel: a kabrió S Mercivel.

Bár korábban a kémfotósok már lekapták az újdonságot, az első gyári képre mostanáig várni kellett. Ezen ugyanakkor még mindig csak egy szépen kimunkált vázlatot láthatunk, nem pedig magát a tényleges és végleges S osztályos kabriót. Az SL-hez képest a hírek szerint teljesítményben és felszereltségben is mást nyújt majd az S Cabriolet.

Ami a műszaki oldalt illeti, minden bizonnyal a Coupééval azonos hajtásláncot kaphat a vászontetős változat is. Ez pedig 4,7 literes, turbós V8-ast jelent, 456 lóerővel és 700 newtonméteres maximális forgatónyomatékkal. Vélhetően a 4Matic összkerékhajtás is elérhető lesz, később pedig érkezhetnek a durvább AMG-s kivitelek is. A gyári sportváltozatoknál szintén a Coupéhoz hasonló teljesítményszintekre számíthatunk. A V8-as turbómotor itt 5,5 literes, az S 63 AMG-ben 585 lóerőt és 900 newtonmétert tud, míg az S 65-ben már 630 lóerő és ezer newtonméter a csúcs.

Az S osztályos Cabriolet bemutatására már csupán néhány hetet kell várni, a leleplezést ugyanis a szeptemberi Frankfurti Autószalonra tervezik. Az árcédula megírásakor egészen biztosan vastag ceruzát használnak majd a németek – már ha abból indulunk ki, hogy a Coupé is 38 millió forintba kerül.