Már a sarkon az új Elantra

2015.08.19. 14:17

Hat évet sem ad a jelenleg futó ötödik generációnak a Hyundai, jövőre már kijönne az új Elantrával. Dinamikusabb, elegánsabb stílust ígérnek a tervezők – az egyetlen teaser alapján igazuk lehet.

A Hyundai már készül az új Elantra bemutatására, ennek bizonyítéka ez a teaser, amin Peter Schreyer vezető dizájner szerint már látszik a lényeg. A korábban a Kiák dizájnjáért felelős Schreyer azt mondja, a márka megújuló kis szedánja tele lesz egyedi tervezési jelemzőkkel, de a képen inkább azt látni, miként illeszkedik a Hyundai aktuális arculati vonalába. A korábbi apró helyett ez is megkapja a giga hatszögletű hűtőrácsot, valamint a Tucsonon látott keskeny fényszórókat.

A Hyundai számára kiemelten fontos modell az Elantra, mivel a kis szedánok piacán két erős ellenféllel kell tudniuk tartani a lépést. Ők a Mazda 3 és a Toyota Corolla. Bár a típus legfontosabb közönsége nem Európa, egy érett fogyasztói tanulmány akár már Frankfurtban ott lehet, de legkésőbb az őszi Los Angeles-i Autószalonon kijönnek vele. Az még olyan lesz, mint amit a teaseren látni, a visszajelzésekből pedig leszűrik majd, mit és merre érdemes változtatni rajta.