Elkötötték a gokartokat

2015.08.22. 08:48

Fiatalok lógtak be a napokban az éjszakára bezárt Lime Rock Park versenypályára. Az öt tizenéves jó mókának gondolta az esti körözgetést, így el is kötöttek néhány gokartot, de rossz vége lett csínytevésüknek.

A bokszutca közelében ugyanis ketten is összetörték magukat. Egy 15 éves lány fejsérüléseket szenvedett, őt helikopterrel szállították kórházba, míg egy 15 éves fiú szintén a fején, valamint a karján sebesült meg, ő egy másik kórházban lábadozik. A hírek szerint egyikük sem került életveszélybe, de gyógyulásuk eltart majd egy jó ideig.

Az ellopott gokartok az Endurance Karting tulajdonát képezik, és egy hétvégi versenyre felkészítve álltak a versenypálya bokszaiban. A pénteki és szombati megmérettetésre a gyerekek balesete ellenére is elég versenygép maradt.

Az Endurance Karting közleményt is adott ki az esetről, amelyben leszögezik: a baleset nem hivatalos rendezvényen történt. A versenypálya zárva volt, és senkinek nem volt arra engedélye, hogy éjjel használatba vegye a gokartokat. A gyerekek pedig sem vendégek, sem alkalmazottak nem voltak. Azt egyelőre nem tudni, milyen felelősségre vonásra számíthatnak.