Valami durvaság jön a Hondától

2015.08.26. 17:10

A Honda mintha kezdene visszatalálni a sportos gyökereihez – legalábbis erre utal, hogy bemutatkozott a Civic Type-R és az új NSX, és most egy olyan tanulmány érkezik, amely az első vázlat alapján kőkemény versenytechnikára épül.

A Honda Project 2&4-ről egyelőre csak egy felülnézeti részlet-vázlatot mutattak, ezen felül pedig csak annyit tudni biztosan, hogy az RC213V szuper-motorkerékpár ezres, 230 lóerős V4-es motorja hajtja. Bár pontosabbat egyelőre nem árultak el, úgy néz ki, valami olyasmit kell elképzelnünk, mint a KTM X-Bow: könnyű, nagyon gyors, spártai gépet, amelynek egyetlen célja, hogy jó legyen vezetni. A műszaki megoldások egyértelműen korszerűek, a jellegzetes, fehér-piros festés viszont a Honda múltjába vezet vissza, az 1960-as évek Formula 1-es Hondáihoz, amelyekkel néhány futamgyőzelemig jutottak a japánok.

Ennél többet valószínűleg csak szeptember 15-én tudhatunk meg a típusról, akkor tartják ugyanis a bemutatót, a Frankfurti Autószalonon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.