Expedíciós gépet faragtak a Ducatóból

2015.08.30. 07:07

Különleges Ducatóval készült a düsseldorfi Caravan Salonra a Fiat. Az olasz gyártó haszonjárműves részlege, a Fiat Professional expedíciós járművet faragott a furgonból.

Az egyedi modellhez a hosszított Camper Vant vették alapul. Kívülről az emelt hasmagasság és a terepgumik árulkodnak leginkább arról, hogy nem hétköznapi Ducatóval van dolgunk. Emellett kéttónusú fényezést, ledes kiegészítő fényszórókat és méretes tetőcsomagtartót is kapott a nem mindennapi Fiat. A beltérben bőrülések, kihajtható asztal és lapostévék fogadnak. Vannak továbbá ágyak és minikonyhát is tudunk varázsolni, hogy egy hosszabb túrán az alvás és a főzés is megoldott legyen.

Ami a műszaki oldalt illeti, az olasz gyártó nem árasztott el minket információkkal. Az azonban biztos, hogy a 2,3 literes Multijet II dízelmotort kapta meg. Ennek teljesítménye 150 lóerő. Az állandó összkerékhajtást pedig a specialistának számító Dangel szállította.

Akinek a szokatlan Ducato felkeltette az érdeklődését, egyelőre szomorkodhat. A Fiat ugyanis kimondottan a Caravan Salonra készítette el a prototípust, tehát egyedi autóról van szó. Arról pedig nem szólnak a hírek, hogy valaha is sorozatgyártásba vinnék a Ducato 4x4 Expeditiont.