Négy új Seat jön két év alatt

2015.09.10. 06:19

A Seat igazgatótanácsa bejelentette, hogy 3,3 milliárd eurót költ a márka fejlesztésére az anyacég, többek között négy új modellt mutatnak be a következő két év során.

Az első újdonság az a kompakt szabadidő-autó lesz, amelyet valószínűleg a Škoda Yeti utódjával gyártanak majd együtt – a meglepő ígéret az, hogy további három modell jön ilyen rövid időn belül. Ezek közül egy biztosan a következő, kevésbé egyterű-arányú Ibiza lesz, de azt nem tudni, hogy mivel bővítik még a kínálatot.

A spanyol márkának ugyan egyértelműen jót tett a színesebb kínálat a korábbi egyterű-invázió után – a 2013 óta ismét növekednek az eladások – de még mindig túl kevésnek tűnik a kínálatban az önálló típus. Az Ibizán és a Leonon kívül egyelőre nincs is ilyen – a Mii, a Toledo és az Alhambra csupán klónja a Škoda és a VW egy-egy típusának.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.