Így gyorsul 250-re a 7-es BMW

2015.09.13. 13:52

A BMW nagyon odatette az új 7-es sorozatot, de nem is igazán volt más választásuk. A Mercedes-Benz S osztállyal és az Audi A8-cal versenyeznek, és ebben a szegmensben már nincs helye a finomkodásnak, óvatoskodásnak. Az arabgt.com-nál azt is kipróbálták, hogyan gyorsul kettőötvenig.

Egészen pontosan a 750i xDrive-ot vették elő, amely a hosszított Li mögött a második legdrágább a kínálatban a maga 30 millió körüli árával. A 4,4 literes TwinPower turbós V8-as 450 lóerő leadására képes, csúcsnyomatéka 650 newtonméteres. Ezt nyolcgangos automata váltó továbbítja az összkerékhajtás felé.

Mindezeknek köszönhetően az 1945 kilogrammos 7-esnek mindössze 4,4 másodpercre van szüksége a 0-100 km/h-hoz. Ahogy pedig a videóban is látható, a 250 km/h-t sem tart túl sokáig elérni. Itt azonban elektronika korlátozza a végsebességet. Igaz, a videóban a digitális műszer 259-et mutat, de ennyit ugye simán csalhat.

A bajorok vezetőségében dolgozó Paul Ferraiolo szerint M-es változatot nem terveznek, így a legdurvább változat a 750i maradhat. Aki ennél is többre vágyna, kénytelen megvárni az Alpina által tuningolt kivitelt – ezt talán már a Frankfurti Autószalonon megmutatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.