Műanyagoktól vadul meg az új Prius

2015.09.27. 11:21

Az új, negyedik generációs Prius formája igencsak megosztó. Megtartották a légellenállási szempontból előnyös csepp alakot, de az autó orrát, és a fenekét is a Mirairól ismert élkavalkáddal fűszerezték meg. Úgy tűnik, vannak, akik szerint még ennél is többet figyelmet érdemel a forma. Nekik szólnak a különböző tuning készletek.

A morcos kiegészítők még nem jelentek meg hivatalosan, de az erről szóló japán nyelvű prospektus már navilágot látott. A képeken nem egy sufniműhely munkáit láthatjuk, magánál a Toyota házi tuning ágazatánál, a Toyota Racing Developmentnél álmodták meg az egyelőre csak japán belpiacra szánt sportosító kiegészítőket.

Nem aprózták el a dolgokat a tervezők. A Prius megvadítására több lehetőséget is kínálnak. Ha nem elégszünk meg az alap aerodinamikai szettel, ami lökhárító- és küszöbtásokat jelent, vagy a sportos csomaggal, ahol már dupla kipufogó véget is kapunk, akkor két teljesen különböző formavilágot is megidézhetünk a Priuson. Az Iconic Style névre keresztelt csomag kardvágásokra emlékeztető motívumokat vonultat fel, még az Up-Grade Style inkább trapézokkal operál. A két készletben máshogy oldották meg a ködlámpák, és a kipufogóvégek elhelyezését is.

A Priushoz 15 és 18 col között választhatunk tizenegy féle alufelni közül, és ezen kívül színezett vagy króm elemekkel dobhatjuk fel az összképet. Bár úgy tűnik, szinte végtelen lehetőségünk lett így saját képünkre formálni a családi hibridet, nem vagyunk benne biztosak, hogy a színes műanyag kiegészítők láttán nagyobb közönség zárná a szívébe a formát.