Meztelenül kapták le az új nép-Fiatot

2015.10.06. 17:43

Még tavasszal mutatták be Törökörszágban Aegea néven a Fiat új kompakt szedánját, de nem sokkal később az olaszok már visszakoztak is. Azt nyilatkozták, nem egészen ilyen lesz, és biztosan nem használják majd ezt a nevet. Ehhez képest most szinte változatlan formában fényképezték le a napokban az autót, csak egész apró módosítások figyelhetők meg az autón.

Olyan minimális változtatásokról van szó, mint néhány dekorációs elem színezése – egyébként a rendszámos, leplezetlen autón láthatóan nem változtattak érdemben a tavaszi visszaszívott bemutató óta. Nem tudni a késlekedés okát, de úgy hallani, a név sem változik meg nagyon, csak az az elejéről tűnik el a magánhangzó-torlódást okozó A betű. Ami marad, az Egea talán kevésbé lesz nyelvtörő, bár nem is olyan szép szimmetrikus szó. A 4,5 méteres hossz, az 1,78 méteres szélesség és az 1,48 méteres magasság valószínűleg marad, ahogy az 510 literes csomagtartó is.

Számunkra persze érdekesebb az az ígéret, hogy később lesz a típusból ötajtós és kombi is, amelyeket a következő egy-két év során terveznek bemutatni. Így az új típussorozat lényegében egyszerre válthatja a Bravo és a Punto modelleket a Fiat kínálatában. Tavasszal azt ígérték, hogy novemberben kezdődik a törökországi forgalmazás, és a képek is arra utalnak, hogy ezt a határidőt tartja a Fiat, de arra egyelőre homályosan sem utaltak, hogy Európában mikor indulhat a forgalmazás.