Testvére mészárolta le a világ legjobb pályáján

2015.10.10. 17:22

Mount Panorama az a versenyhelyszín, ahol csak a legtökösebb pilóták merik eltolni a határokig. A hibák mellé itt nagykanállal adják a következményt, amire a legújabb példa egy testvérpár balesete, két nappal a legendás Bathurst 1000 kilométeres futam előtt.

Ha valaki ne ismerné, a Bathurst 1000 az autósport egyik legjobb versenye. Egy ideje már az International V8 Supercars - egy nevében nemzetközi, valójában ausztrál - sorozat futamaként rendezik, azaz ötliteres, 620-650 lóerős túraautókkal köröznek itt 6-7 órát. A helyszín a brutális szintkülönbségéről és végtelen egyeneseiről ismert Mount Panorama Új-Dél-Wales-ben.

A videón látott baleset még nem a V8-on volt, annak egy betétfutamán történt, a nem sokkal szofisztikáltabb Aussie Racing Cars futamán. A pálya leggyorsabb részén, a Conord-egyenesben volt nagy csatában Adrian Flack és Damien Flack, amikor előbbi megtolta hátulról utóbbit kétszáz km/h fölött – az eredmény a videón. A történet szenvedő alanya Damien lett, aki törött bordákkal és lyukas tüdővel került kórházba, de látva, mekkora volt a tempó, és hogy csak a merev bukókeret maradt meg, ami még ki is gyulladt, nem ócska megállapítás azt mondani, hogy megúszta. Bár az élő képen nem mutatták, Damien a baleset után maga mászott ki az égő roncsból, és az orvosi ellátás alatt végig tudatánál volt.

Ez itt meg a végredmény: 

Durva baleset amúgy jutott a V8 edzésére is. A tavalyi 1000 kilométeres győztese, Chaz Mostert dobta el csúnyán a Fordot a pálya legtrükkösebb kanyarjában.