A T1-est idézi a Volkswagen kisbusza

2015.10.24. 11:22

Különmodellel bővíti a Caravelle sorozatot a Volkswagen. A túlságosan fantáziadúsnak nem mondható Generation Six fantázianevet viselő kivitel a T1-es Transportert idézi fel, és persze extrákkal is alaposan telepakolták.

A kéttónusú piros-fehér fényezés az, ami leginkább visszautal a T1-esre. A 18 colos könnyűfém felnik szintén retrósak, azonban azok már nem hajaznak a nagy előd dísztárcsáira. Emellett színezett üvegeket is kapott a Generation Six, a beltérben pedig bőrkormány és alcantara-bőrülések várják a sofőrt. Az igen hosszú extralistán szerepel az adaptív tempomat, valamint a digitális rádióval, navigációval, bluetooth-szal felszerelt információs és szórakoztató rendszer. Az első ülések fűthetőek, a klíma pedig háromzónás.

Ami a műszaki tartalmat illeti: egyetlen motor szerepel a palettán. A kétliteres TDI ugyanakkor kétféle teljesítményszinttel érhető el. Az alapkivitel 150 lovas, míg az erősebb változat 204 lóerő leadására képes. Ezt minden esetben hétfokozatú, duplakuplungos automata váltó továbbítja a kerekekhez.

Azt egyelőre nem tudni, hogy limitált példányszámban készül-e majd a Generation Six, az azonban már biztos, hogy drágább lesz az alap Caravelle-eknél. Magyarországon a T6-osok alapára 10,8 millió forint, alaposan felextrázva viszont 18 millió fölé kúszik. Bár a különmodellnek hivatalos hazai ára még nincs, a becslések szerint az erősebb változatért akár 25 millió forintnak megfelelő összeget is kérhetnek az egyes piacokon.