Láthatatlan luxusautó a Mercedestől

2015.10.26. 18:03

Az egy szem vázlat alapján, amit a Mercedes eddig mutatott, a Vision Tokyo szöges ellentétben áll mindennel, amit a német gyártó manapság kínál.

Az első, ami feltűnik, a formaterv szinte teljes hiánya, a csapott hátú jármű hosszú tengelytávja viszont tágas belső teret ígér. Ez a mai, mozgalmas formájú, viszont a méreteikhez képest nem feltétlenül bőséges Mercedesekhez képest teljes hátraarcot jelent. Hasonlót már láttunk a gyártótól: az év elején bemutatott F 015 épült hasonló elvek alapján. A Vision Tokyót nézve az az érzésünk, ez az autó valamivel kisebb, de azt elárulták a gyáriak, hogy ez is képes saját magát vezetni. A kilincs elhelyezése alapján valószínű, hogy itt egy másik ajtó-elrendezést próbáltak ki a tervezők: itt valószínűleg egyben nyílik fel az egész oldalfal, sirályszárny-szerűen. Ahogy az autó arányaiból sejthető is, a Vision Tokyo tisztán elektromos hajtásláncot kapott, amely alig vesz el helyet az utastértől.

Ennél többet egyelőre nem tudni az autóról, de es már nem lesz így sokáig: a Tokyo Motor Show-n tartják a bemutatót október 29-én, így legkésőbb akkor részletesebben is megismerhetjük a Mercedes jövőképét megvillantó tanulmányt.