A Peugeot igazi fogyasztási adatokat ígér

2015.10.27. 06:23

A Peugeot-Citroën pénzügyi igazgatójától származik az információ, ami igen meglepően hangzik, hisz eddig minden gyártó azon volt, hogy az autók valódi fogyasztási adatait elkendőzze. Ám úgy tűnik, a franciák a Volkswagen dízel-botrányából igyekeznek minden eszközzel előnyt kovácsolni – ennek része lehet a fogyasztási adatok közzététele is.

Jellemző persze, hogy a Peugeot is csak a dízelmotoros modelleket méreti le egy független céggel, a benzineseket nem, hisz azoknál sokkal komolyabb különbség jönne ki a katalógusadat és a mérések között. A fogyasztásmérés persze egy nagyobb mérés-csomag része lesz, amelynek az elsődleges célja nyilván az, hogy megmutassa, a francia dízelekben nincs olyan program, amely meghamisítaná a mérési eredményeket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az eredményeket mikorra hozzák nyilvánosságra, ahogy azt sem, hogy a felkért szervezet milyen mérési szabványokat használ majd, de valószínű, hogy a Peugeot nem vágna bele a dologba, ha nem volna biztos a dolgában. Az viszont kétséges, hogy ha komolyabb reklámkampányt próbálnak építeni a mérési eredményekre a saját dízelmotorjaik népszerűsítésére, az mennyire tud működni, most, hogy a hatóságok és a közvélemény is dízelellenes hangulatban van.