Megvillantják a legújabb Mercedest

2015.11.11. 16:51

Az aktuális Mercedes SL ugyan nem túl régi modell, 2012 óta kapható, de már most végrehajtják rajta az első frissítést.

Bár a Mercedes egyelőre csak általánosságokat közölt – például hogy teljesen új arculatot kap a luxus-roadster – a képről kiderül, hogy hogyan változik az orr kialakítása. A leglátványosabb eltérés a lefelé szélesedő hűtőmaszk-forma és a kisebb, de határozottabb formájú fényszórók, de új az SL lökhárítója is. Ezen kívül várhatóan csak az autó hátulján változtatnak egy keveset, és úgy hallani, az autó műszaki szempontból sem változik érdemben, hisz az SL-be már az aktuális hat, nyolc, és tizenkét hengeres motorokat építik.

A 61 éve bevezetett SL sorozat legerősebb piaca persze régóta Észak-Amerika, nem csoda, ha a felújított modellt is ott mutatják be: a világpremiert a Los Angeles Auto Show-n tartják a jövő hét közepén. Talán különös, hogy ilyen rövid idő után megejtik az első modellfrissítést, de az előzetes alapján az az érzésünk, hogy itt az elsődleges cél az SL belefésülése az új márkaarculatba. A roadstert ugyanis közvetlenül a Mercedes teljes stílusváltása előtt mutatták be, így most eléggé kilóg az amúgy egyre egységesebb összképből. Az azonban nem valószínű, hogy hamar leváltanák az R231-et, hisz az SL azon ritka a típusok közé tartozik, amelyeket jellemzően tíz évnél hosszabb ideig tartanak piacon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.